Bereik het ultieme met anterieur composieten – van ‘Waarom’ naar ‘Hoe’

In de loop van de afgelopen twintig jaar hebben composieten zich ontwikkeld van een tijdelijk, monochromatisch restauratiemateriaal tot een primaire optie wanneer duurzame, conservatieve en esthetische resultaten gewenst zijn. Verbeterde fysische en optische eigenschappen, gecombineerd met vooruitgang op het gebied van adhesieve materialen, geven clinici de mogelijkheid om zelfverzekerd het juiste composiet te kiezen en een directe restauratie uit te voeren, variërend van de meest eenvoudige tot meest gecompliceerde scenario’s. Bovendien hebben de hedendaagse composietsystemen de juiste eigenschappen om de natuurlijke dentitie na te bootsen op een manier die niet van echt is te onderscheiden.

In deze presentatie zal Dr. Fahl wetenschappelijk onderbouwde, klinisch georiënteerde informatie delen hoe de hoogst artistieke en biologisch verantwoorde resultaten met composieten in het voorste segment kunnen worden behaald. 

Leerdoelen omvatten behandelplanning, materiaal en kleur selectie en stapsgewijze slide- en videopresentaties van klasse IV-restauraties, directe veneers en diastema-sluitingen, naast andere onorthodoxe klinische uitdagingen. 

Lezing

Vrijdag 9 oktober

08.30 – 14.05 uur

Workshop

Zaterdag 10 oktober

08.30 – 16.30 uur