De kunst van het posterior tandstelsel

Thomas Taha zal zich richten op het posterieure tandstelsel in de restauratieve tandheelkunde. Gedurende deze lezing zal eerst de focus worden gelegd op fotografie, vergroting en isolatie, gevolgd door meer aandacht voor het behandelplan.

Voor elke esthetisch tandarts is fotografie net zo belangrijk als de keuze voor het juiste boortje. Fotografie is essentieel voor zelfevaluatie, zelfverbetering en onmisbaar in de communicatie met de patiënt. Voor de behandeling zelf kijken we naar de vergroting en isolatie. 

Niet alleen de loepbril, maar ook de microscoop, is een zeer handig instrument om de juiste anatomie in het posterieure gedeelte te zien en deze na te maken.

Ondanks zijn lange aanwezigheid wordt cofferdam zelden gebruikt in de restauratieve tandheelkunde. En toch is het een logisch hulpmiddel bij het beheersen van speeksel, lichtreflectie, tractie van de lippen en bescherming van het tandvlees. De essentiële basis voor het vereenvoudigen van het herstel van het posteriore gedeelte is kennis van de morfologie en de erkenning van de verschillende eigenschappen van elk matrixsysteem. Bij het beheersen van deze twee beginselen, aangevuld door goed doordachte richtlijnen, zal elke restauratie een herschapen natuurlijke schoonheid worden.

Eenvoudige hulpmiddelen worden gegeven om u op weg te helpen. Voor de daadwerkelijke ‘isolatie masters’ zullen meer geavanceerde technieken worden getoond. 

Lezing

Vrijdag 9 oktober

14.45 – 17.15 uur

Workshop

Zaterdag 10 oktober

8.30 – 16.30 uur